Česi sa sťahujú za Slovákmi, Kovář:"Spal som bez práškov aj piva"

18.05.2012 Celý región

Štokholm/Helsinki 18. mája (TASR) - Českí hokejoví reprezentanti sa v piatok presunuli na severe Európy zo Štokholmu do Helsínk, kde odohrajú v sobotu o 17.30 h semifinálový súboj so Slovenskom. Zverenci Aloisa Hadamczika ešte v piatok podvečer absolvujú prvý tréning vo fínskej metropole.

Českí hokejisti, ktorí vo štvrťfinále vyradili Švédsko (4:3) nasadli v piatok dopoludnia do autobusu, ktorý ich odviezol na letisko Arlanda. Odtiaľ už smerovali do Helsínk, kde budú bojovať minimálne o bronzové kovy. Česi sa presúvali do krajiny tisícich jazier len deň potom, čo prežívali eufóriu z vyradenia Švédov. Viacerí pôsobili unaveným dojmom, aj keď na väčšie oslavy nebol čas.

"Skoro sme vstávali, navyše po zápase sa dosť zle zaspáva," cituje českého brankára Jakuba Kovářa portál idnes.cz. "Niekto používa prášky na spanie, ale ja na to nie som, takže sa snažím hádzať v posteli, dokiaľ nezaspím. Pivo by mi pomohlo, ale vo štvrtok večer už sa nedalo zohnať, pretože sme na hotel prišli skutočne neskoro večer. Takže som musel nejako zaspať."
 

Vyberte región